Träning & hälsa

TRÄNING & HÄLSA

Oavsett om Du tränar inför En svensk klassiker eller del därav, exv Vasaloppet, eller allmänt vill träna och ha hälsan har vi något för Dig.
Under Natur & Äventyr kan Du läsa om cykel- och vandringsleder.

GOLF

På Snöå GK finns en fin 18-håls park- och skogsbana, drivingrange och träningsgreen. Enligt en av våra gäster är banan mentalt utmanande men lättgången. Det finns även en korthålsbana med 6 hål som Du spelar gratis på. Golfbilar finns att hyra.

RULLSKIDÅKNING

På Snöå Skidstadion finns en av Sveriges bästa rullskidbanor. Den är 5 km lång, elbelyst och bjuder på flera olika slingor. Möjlighet finns även att med bil ta sig till högsta punkten på banan och där åka på en slinga som är ca 800 m med lätt kuperad bana, mycket lämplig för nybörjaren. Du köper dagskort/veckokort/säsongskort hos oss, pris 40:-/150:-/300:- – sen är det bara till att ut & åka!

LÄNGDSKIDÅKNING

Inom området Snöå Bruk finns många spår för längdskidåkning. På Skidstadion finns 5 km elbelyst spår varav 1,7 km på konstsnö – det anläggs så fort temperaturen medger.  Banan är designad av bland annat Gunde Svan och bjuder på såväl fysisk som mental utmaning! Här kan Du träna inför Vasaloppet och vinterns tävlingar.
Vill Du uppleva ett vinteräventyr och njuta av skogens vinterskrud så ta med Dig matsäck på turen och ge Dig ut på något av spåren utanför stadion. Vill Du ha nära tillbaks till Herrgården så ger Du Dig ut på något av spåren på golfbanan.
Som boende hos oss på Snöå Bruk är det bara till att ut & åka – Du har fri tillgång till de pistade spåren i hela området. I receptionen har vi även försäljning av dags-/vecko- och säsongskort för övriga åkare.

UTFÖRSÅKNING

På Snöå Skidstadion finns en trevlig pulkabacke och slogbod för fikastund.
Inom en radie av ca 5 mil finner Du flera fina anläggningar för utförsåkning, allt ifrån stora anläggningar med konstsnö till den familjevänliga lokala backen. Vi erbjuder boendepaket med liftkort tillsammans med Granberget, Leksand.

Nedan finner Du även länkar till ett par andra anläggningar.

Säfsen, Fredriksberg
Lindesnäs Alpina Center, Lindesnäs