Många möjligheter till både

aktiva och rogivande stunder

 

Snöån låter dig växla upp, eller varva ner
 En plats för harmoni, ambitiösa möten och unika matupplevelser.
 

GOLFBANAN

Snöå GK´s 18-hålsbana ligger i direkt anslutning till Snöå Bruk.En varierad golfbana med en kombinerad skogs- och parkkaraktär. En perfekt golfbana för kompisgänget att mötas kring i kombination med logi på Snöå Bruk.
Kontakta oss för olika golfpaket!
 Läs mer om golfbanan på

www.snoagk.se  

 

EN AV SVERIGES BÄSTA LÄNGDSKIDBANOR

BÅDE VINTER SOM SOMMAR 

Här bor du granne med skidstadion som erbjuder både lätta och svåra turer för såväl barnfamiljer som mer avancerade åkare.

Med en av Sveriges bästa längdskidbanor, delvis designad av Gunde Svan, runt hörnet är Snöå Bruk en perfekt bas för dig som vill njuta av härlig skidåkning i rofylld miljö. Skidstadion med sitt spårsystem ansluter direkt vid boendet och konstsnö sprutas så fort det blir minusgrader, så säsongen är lång. Elljus finns för upptill 5 km runt Skidstadion. Har du andra önskemål hjälper vi gärna till med tips och kartor. På golfbanan finns även lite flackare spår som är perfekt Vasalopps träning .Blir du sugen på att åka utför så finns det många skidanläggningar mindre än en timmes bilresa bort.

 

Sommartid erbjuder Dala-Järna IK's Skidstadion istället en upptill 5 km lång rullskidbana.

 

Kontakta oss för att boka din skidhelg på Snöå Bruk.
 

CYKELHELG
PÅ SNÖÅN

Njut av aktiva dagar och varierad cykling i Snöå Bruks natursköna omgivningar. Här finns fina cykelleder samt en helt nybyggd bana för mountainbike på 2,7 km, lämplig för såväl barnfamiljer som mer avancerade åkare. 

Vi hjälper till med tips och kartor för vilka landsvägs- och mountainbikerundor som är de bästa utifrån dina önskemål.

Om så önskas, kan vi ordna med guidning på de 4-5 mils långa, fantastiska stigarna som finns i området.

Via ett samarbete med Bianchi finns även möjlighet att på Snöå Bruk hyra deras senaste olika modeller av cyklar, för en dag eller halvdag. 

Priser uthyrning cyklar:

Mountainbike Bianchi

1 dag:   425 kr inkl. hjälm.

Nästkommande dag:  325 kr inkl. hjälm. 

MINIGOLF

SnöåBruk har en egen 9-håls minigolfbana i direkt anslutning till Herrgården. Priser enligt följande:
 
Pris:
40:- (vuxen)
20:- (barn/pensionär)

 

FORSRÄNNING

I samarbete med Västerdala Fors och äventyr så erbjuder vi nu paket.

Forsränning i Västerdalälven lämpar sig såväl för nybörjare som för de som provat forsränning tidigare. Forsarna som vi ränner ligger i Björbo, Dalarna och erbjuder både lätt och svår forsränning. Valet av tur bestäms slutligen av vädrets makter och våra professionella guider som alla är välutbildade och har arbetat som forsränningsguider i många år. Säkerheten kommer alltid först.
 

Forsbeskrivning:
Fänforsen är en vild och strid forssträcka som med en längd på 900 meter och en fallhöjd på 9 meter räknas till den största älvforsen söder om Norrland.  

Kärringforsen med sina 1300 meter och en fallhöjd på 5 meter består av tre etapper. Första etappen är mest krävande medan de efterföljande etapperna ger utrymme för lek och upptåg. Forsränning i Kärringforsen kan vara ett bra alternativ för familjen.

Svårighetsgradering: 2-3

 

Följande utrustning ingår: Våtdräkt, våtskor, hjälm, flytväst, paddel.

Medtag: badkläder, handduk och torra kläder. Vid kall väderlek kan ett superunderställ vara bra att ta med.

 

Längd: Uppskattad tid 3 h varav 1,5 i båten. Våra forsränningsturer sker i huvudsak på helgerna men ring och hör med bokningen om ni önskar forsränna en vardag.

Åldersgräns: Minimum 12 år/15 år beroende på vattenföring i älven. Vid forsränning i Fänforsen gäller alltid 15 års åldersgräns.

Pris: 800 kr/person (2018 års pris)

VANDRING

Omgiven av trolsk natur och porlande vattenfall är Snöå Bruk ett perfekt basläger för dagsvandringar. 

Snöå Bruk ligger i ett fantastiskt naturskönt område i anslutning till flera fina vandringsområden. Här passerar exempelvis Romboleden tvärs över gårdsplanen. Vi hjälper gärna till med tips och kartor om vilka rundor som är de bästa utifrån era önskemål.

Vill du passa på att träna lite mer så finns det i direkt anslutning till anläggningen bra landsväg och mountainbikerundor, löparspår, markerade simdistanser i sjön. Du kan även testa Vansbrosimningsarenan, samt en av Sveriges bästa rullskidbanor, designad av Gunde Svan.


 

FRILUFTSKURS

Kunskap för att vistas i naturen på ett säkert sätt
Att vistas i naturen är en underbar möjlighet men som kan kräva kunskap och färdigheter för att ge dig det lilla extra. Vi tror att denna kurs ger dig den kompetens som krävs för att hantera de behov som kan uppstå längs vägen! 
Kontakt och ytterligare information: Lars.thorwall@gmail.com 070-398 33 44
 

LIV I BALANS DALARNA

YOGA FÖR GRUPPER & FÖRETAG 
Retreats & Events

Är du intresserad av att ha en lång skön weekend i yogan och ayurvedans tecken? Eller varför inte vara med på afterwork och få en riktigt härlig start på helgen?

Hos livibalansdalarna.se hittar du alla kommande evenemang som anpassats för att ge dig ett liv i balans!


 

Logga_brun.png

Tel: +46 281-240 80  |  Email: info@snoabruk.com

 

© 2019 by jonsjonna Photo