Group of snowmobiles in Lapland, near Sa

SKOTERSAFARI

Åka på guidad skotersafari, vandra med snöskor, pimpla fisk på någon av våra sjöar eller
åka guidad tur på längdskidor?

Vi samarbetar med Dalarna Outdoor AB. 
För mer info kontakta Dennis

dalarna-outdoor.com

GOLFBANAN

Snöå GK´s 18-hålsbana ligger i direkt anslutning till Snöå Bruk.En varierad golfbana med en kombinerad skogs- och parkkaraktär. En perfekt golfbana för kompisgänget att mötas kring i kombination med logi på Snöå Bruk.
Kontakta oss för olika golfpaket!
 Läs mer om golfbanan på snoagk.se  

 

LÄNGDSKIDBANOR

EN AV SVERIGES BÄSTA LÄNGDSKIDBANOR BÅDE VINTER SOM SOMMAR 
 

Här bor du granne med skidstadion som erbjuder både lätta och svåra turer för såväl barnfamiljer sommer avancerade åkare.

 

Med en av Sveriges bästa längdskidbanor, delvis designad av Gunde Svan, runt hörnet är Snöå Bruk en perfekt bas för dig som vill njuta av härlig skidåkning i rofylld miljö. Skidstadion med sitt spårsystem ansluter direkt vid boendet och konstsnö sprutas så fort det blir minusgrader, så säsongen är lång. Elljus finns för upptill 5 km runt Skidstadion. Har du andra önskemål hjälper vi gärna till med tips och kartor. På golfbanan finns även lite flackare spår som är perfekt Vasaloppsträning. Blir du sugen på att åka utför så finns det många skidanläggningar mindre än en timmes bilresa bort.

 

Sommartid erbjuder Dala-Järna IK's Skidstadion istället en upptill 5 km lång rullskidbana.

 

Kontakta oss för att boka din skidhelg på Snöå Bruk.
 

Njut av aktiva dagar och varierad cykling i Snöå Bruks natursköna omgivningar. Här finns fina cykelleder samt en helt nybyggd bana för mountainbike på 2,7 km, lämplig för såväl barnfamiljer som mer avancerade åkare. 

Vi hjälper till med tips och kartor för vilka landsvägs- och mountainbikerundor som är de bästa utifrån dina önskemål.

Om så önskas, kan vi ordna med guidning på de 4-5 mils långa, fantastiska stigarna som finns i området.

Via ett samarbete med Bianchi finns även möjlighet att på Snöå Bruk hyra deras senaste olika modeller av cyklar, för en dag. Vill ni sedan köpa en egen MTB från Monark Vansbro så får ni dagshyran tillbaka i rabatt!

Kontakta oss så berättar vi mer! 0281-24080 eller info@snoabruk.com

Klicka här så finns mer info om MTB och våra cykelleder!

Priser uthyrning cyklar:
Mountainbike Bianchi

1 dag: 575 kr inkl. hjälm.

Nästkommande dag: 325 kr inkl. hjälm. 

Vandra genom snöig skog

VANDRING

Omgiven av trolsk natur och porlande vattenfall är Snöå Bruk
ett perfekt basläger för dagsvandringar. 

Snöå Bruk ligger i ett fantastiskt naturskönt område i anslutning till flera fina vandringsområden. Här passerar exempelvis Romboleden tvärs över gårdsplanen. Vi hjälper gärna till med tips och kartor om vilka rundor som är de bästa utifrån era önskemål. Finns i olika längder och terräng för alla önskemål. Tanka hem separat pdf-blad här med beskrivning!
Vill du passa på att träna lite mer så finns det i direkt anslutning till anläggningen bra landsväg och slingor för mountainbike, löparspår, nyanlagd rullskidbana med elljus samt Storsjön för Open-water träning.

Kontakta oss så berättar vi mer! 0281-240 80 eller info@snoabruk.com

Minigolf

MINIGOLF

SnöåBruk har en egen 9-håls minigolfbana i direkt anslutning till Herrgården. Priser enligt följande:
 
Pris
40:-vuxen
30:- pensionär
20:- barn samt pensionär

 
Träd och berg

FRILUFTSKURS

Kunskap för att vistas i naturen på ett säkert sätt
Att vistas i naturen är en underbar möjlighet men som kan kräva kunskap och färdigheter för att ge dig det lilla extra. Vi tror att denna kurs ger dig den kompetens som krävs för att hantera de behov som kan uppstå längs vägen! 
Kontakt och ytterligare information: Lars.thorwall@gmail.com 070-398 33 44
 
vatten Skum

FORSRÄNNING

I samarbete med Västerdala Fors och äventyr så erbjuder vi nu paket.

Forsränning i Västerdalälven lämpar sig såväl för nybörjare som för de som provat forsränning tidigare. Forsarna som vi ränner ligger i Björbo, Dalarna och erbjuder både lätt och svår forsränning. Valet av tur bestäms slutligen av vädrets makter och våra professionella guider som alla är välutbildade och har arbetat som forsränningsguider i många år. Säkerheten kommer alltid först.
 

Forsbeskrivning:
Fänforsen är en vild och strid forssträcka som med en längd på 900 meter och en fallhöjd på 9 meter räknas till den största älvforsen söder om Norrland.  

Kärringforsen med sina 1300 meter och en fallhöjd på 5 meter består av tre etapper. Första etappen är mest krävande medan de efterföljande etapperna ger utrymme för lek och upptåg. Forsränning i Kärringforsen kan vara ett bra alternativ för familjen.

Svårighetsgradering: 2-3

 

Följande utrustning ingår: Våtdräkt, våtskor, hjälm, flytväst, paddel.

Medtag: badkläder, handduk och torra kläder. Vid kall väderlek kan ett superunderställ vara bra att ta med.

 

Längd: Uppskattad tid 3 h varav 1,5 i båten. Våra forsränningsturer sker i huvudsak på helgerna men ring och hör med bokningen om ni önskar forsränna en vardag.

Åldersgräns: Minimum 12 år/15 år beroende på vattenföring i älven. Vid forsränning i Fänforsen gäller alltid 15 års åldersgräns.

Pris: 800 kr/person